Mad og måltider

Alle børnenes måltider tilberedes af vores to køkkenassistenter Guli og Rosie, der laver mad af friske økologiske råvarer (98 % økologisk), varieret hen over ugedagene. I 2014 fik vi tildelt det økologiske guldmærke. Se mere om Økoløft her.

Bestyrelsen har valgt at vi ikke skal være 100 procent økologisk, da de sidste procent er dyre at efterleve. Vi vil i stedet for købe flere danske råvare.

For at skabe en varieret kost, tilberedes og tilrettelægges maden så vidt muligt efter nedenstående skema. Der kan dog forekomme ændringer som følge af aktiviteter i institutionen.

   Vuggestuen Børnehaven
Morgenmad
6.15-8.00 
Havregrød, rugbrød m. smør, letmælk Havregryn m. skummetmælk og rosiner
Formiddagsmad
VS 8.45
BH 9.15
Rugbrød m. smør, frugt, vand Rugbrød m. smør og tilbehør, vand
Frokost
VS 10.30
BH 11.00 
Mandag
Kød m. grønt, pasta/kartofler/ris, mælk 
Tirsdag  Rugbrød m. pålæg, grøntsager, mælk 
Onsdag Fisk m. grønt, pasta/kartofler, ris, mælk 
Torsdag Vegetardag m. brød, mælk 
Fredag Rugbrød m. pålæg, grøntsager, mælk 
Eftermiddagsmad
14.00
Brød m. smør, tilbehør el. ymer el. grød, mælk  Brød m. smør, frugt 
Sen eftermiddag
16.30 
Rugbrød m. smør, vand  Rugbrød m. smør, vand 

I Børnehuset lægger vi vægt på det pædagogiske måltid, hvor måltiderne bruges som anledning til læring og udvikling af personlige og sociale kompetencer. Derudover, arbejder vi med udtrykket "madmod", hvor vi støtter og motiverer børnene til, at smage på nyt mad.

Sukkerpolitik

I Børnehuset har forældrebestyrelsen drøftet institutionens sukkerpolitik, og besluttet at indføre en minimal sukkerpolitik. Det er derfor ikke tilladt at medbringe og uddele sukkerholdigt slik og kage på fødselsdage o.lign. Begrundelsen for dette er bl.a., at børn generelt indtager for meget sukker, og at det derfor skal være muligt for jer som forældre at styre, hvor meget sukker jeres barn skal indtage. Store mængder sukker forårsager, ifølge Sundhedsstyrelsen, både overvægt og fejlernæring og giver desuden risiko for syreskade på tænderne.